Aug
31
2010

Sistemele de avertizare sunt active

Deoarece ne aflam intr-o perioada negativa pentru Romania (care se termina undeva intre 30sep-15oct 2010) si vibratiile oscileaza sistemele de avertizare MSLI si SLI sunt active.

110 Comentarii to “Sistemele de avertizare sunt active”

 1. unde sa intru pt posibile decodificari.Multumesc

  Admin:
  pe forum in informatii saptamanale. Trebuie sa aveti un user activ si sa fiti logata

 2. Sa nu ne uitati si sa sa ne tineti la curent si pe noi cu orice eveniment prezent si viitor.Multumesc!Postati din informatii si pe portal nu numai pe forum!!!

 3. Admin, deci va fi cutremur in perioada aceasta a anului ? si daca da, vom fi anuntati ? ( macar cu o zi inainte )

  Admin:
  Da, dar nu stiu daca va pot garanta ca va voi spune cu 1 zi inainte

 4. Madam Harra vede cutremurul in noiembrie, nu acum :

  http://www.carmenharra.com/CarmenHarra@ring.pdf

  Nu e serios din partea unui clarvazator sa dea
  predictii fara nici un inteles in mod repetat.
  O asemenea predictie se poate lega de absolut orice
  in perioada asta de crize multiple, nu e serios
  ce se intimpla. Anul trecut cand s-a apropiat
  septembrie a fost acelasi discurs pur si simplu pt
  ca urma sa ne apropiem de a 250 a zi a anului, asta
  e ca in povestea cu ciobanul care tot striga ca vine
  lupul si cand a venit cu adevarat lupul, nu l-a mai
  crezut nimeni.
  Puteti sa ma cenzurati , dar nu e corect.

  Admin:
  Am explicat si pe forum aseara. Este posibil ca nici anul acesta sa nu fie nimic in septembrie, dar intr-o septembrie dintr-un anumit an sa fie ceva urias, un eveniment nemaivazut.

 5. Discuţia privitoare la existenţa unui creator al universului e veche de cât lumea, însă astronomul britanic John Gribbin, de la Universitatea Sussex, a venit cu o nouă ipoteză. El susţine că universul a fost creat de o civilizaţie foarte asemănătoare cu a noastră, cu ajutorul unor tehnologii nu foarte diferite de cele pe care le au la îndemână cercetătorii din prezent. Detalii:
  http://www.realitatea.net/universul-a-fost-creat-in-laborator-sustine-un-astronom-britanic_738583.html

 6. Admin. te rog ajuta-ma pentru ca nu pot intra pe forum.

  Admin:
  userul MARIUS C nu are nicio restrictie

 7. multumesc

 8. b z am restrictie pe forum? pt ca nu se mai deschide! multumesc

  Admin:
  nu , vad ca te-ai si logat.

 9. Cred ca toata lumea stie ca suntem intr-o perioada “negativa” pentru Romania. De 11 ani tot suntem asa. Poate chiar mai mult. Eu nu am inteles niciodata care e treaba cu vibratiile astea care oscileaza?! Pai o vibratie este in acelasi timp o oscilatie. Putem gasi pe undeva o mai precisa descriere a acestor vibratii/oscilatii?!?! Cine si cum le masoara sau simte. Pe ce baza un grup de oameni este tinut intr-o spaima continua de venirea “marelui cutremur”? Aveti o obligatie morala de a preciza aceste lucruri.

  Apropo – cu o floare nu se face primavara.
  Si daca intradevar cineva ar vedea viitorul printr-un ciob spart ar fi de doua ori mai periculos sa il faca public.

 10. Sunt suspendata?Am contul blocat.N-am avut intentia sa deranjez pe nimeni.Scuze oricum.Admin,spune-mi te rog daca domnul Istrate detine informatii despre nordul Greciei.Multumesc,numai bine.

  Admin:
  Verific, pana diseara veti primi un raspuns. Deoacamdata singurul eveniment care ar afecta nordul Greciei este cutremurul mare de la Istambul

 11. Bubulina,
  astronomul britanic a uitat sa precizeze de cine a fost creata acea civilizatie de care vorbeste !!!

  Tu ce crezi ???

 12. Admin,iti multumesc ca ne ti la curent cu orice posibil eveniment care ne-ar pune vietile in pericol.
  Faptul ca Romania a intrat intr-o perioada negativa de ieri nu ma surprinde.Nu as vrea sa fiu rautacios, dar cand am traversat ultima perioada pozitiva?(mai ales cu actualii conducatori…)A trecut prea mult timp de cand romanii sa se poata bucura de ceva cu adevarat.Singura necunoscuta ar fi ,,ce s-ar mai putea intampla in perioada negativa pentru noi si sa ne surprinda!?”
  P.S.: Admin, am deplina incredere in tine si in d-nul ing.Istrate. Toate acele mici ,,incidente” la care mai faci trimitere din cand in cand da-le uitarii.Cine are ochi de deschis ii va deschide si aceia se vor lumina.

 13. dc.nu pot intra pe forum?

  Admin:
  Pai te-ai logat? userul aurelonceanu nu are nicio restrictie

 14. Rusii dau un seism de 5-6R dar poate fi seismul de la Istambul, prezis de Maestru, nu INCA la noi.

 15. am facut testarea de sunet pe SLI si nu am auzit nimic,unde gresesc?

  Admin:
  Pai sa nu aveti placa de sunet setata pe MUTE sau nu aveti Flash instalat.

 16. Odată, la Drăgănescu, am stat de vorbă cu Părintele Arsenie în biserică şi când să ies către poartă, cam pe lângă fântână, Părintele s-a oprit în faţa mea şi mi-a zis: „Măi, hai să-ţi spun ţie ceva, că sţiu că tu nu mă spui la nimeni”. Şi continuă: „Hai, să-ţi spun cum se va descotorosi România de comunism. Toate celelalte ţări comuniste vor face paşnic trecerea de putere de la comunism la capitalism – ca şi când dai cămaşa de pe tine şi iei altă cămaşă – numai România va face trecerea prin vărsare de sânge şi vor muri mulţi”. L-am întrebat pe Părintele dacă voi muri şi eu. Atunci, sfinţia sa s-a aşezat către Răsărit, cu mâinile împreunate, ca şi când s-ar fi rugat (nu cum fac preoţii, cu mâinile în sus). A stat aşa, cu faţa către cer, vreo 15 minute. Mi-a spus, apoi, că nu voi muri la revoluţie, dar că „ăsta” va muri în ziua de Crăciun. L-am întrebat: „Care ăsta?”. „Ăsta, mă, care ziceţi voi că nu vi-l mai schimbă Dumnezeu”. Am întrebat încet: „Ceauşescu, Părinte?”. Dânsul mi-¬a zis: „Da, mă, ăsta. Şi voi muri şi eu, cu vreo 3 săptămâni înaintea lui”. (Biliboacă Matei, Săvăstreni)

  * Un cumnat, Ovidiu, a fost închis, pe vremea lui Ceauşescu, pentru trecerea frauduloasă a graniţei. Am fost cu sora mea, Nela, la Părintele Arsenie ca să-i spunem. Părintele ne-a zis: „Să-i pară bine că n-a fost puşcat“. Apoi s-a întors către lume şi a zis: „Măi, să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”. Părintele nu prea era de acord să-ţi părăseşti ţara.
  Înainte de revoluţia din 1989 Părintele ne-a spus că miroase a praf de puşcă şi aşa a fost. Ne-a mai spus că o să ne pască un mare cutremur şi blocurile din Bucureşti vor ajunge ca şi cutiile de chibrituri.
  Părintele Arsenie a fost şi rămâne în inimile noastre ca un sfânt. Acum mergem la mormântul Părintelui Arsenie şi ne rugăm acolo şi de câte ori îl chemăm în rugăciune, el ne ajută şi ne ocroteşte. (Viorica Farcaş, 48 ani, Voila)

  * Odată mi-a zis că, într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei ţări: Ungaria, Bulgaria şi Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or să ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Şi pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”. (Chiş Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mureş)

  * Mi-a spus odată Părintele: „Bucureştiul are să fie al doilea Ierusalim (după cele spuse în continuare nu rezultă că acest lucru este neapărat bun, căci poate fi Ierusalimul – oraş sfânt, dar poate fi şi Ierusalimul în care nu mai rămâne „piatră peste piatră”! ). Să nu vă fie frică, căci Ţara Făgăraşului este păzită de Maica Domnului. Stă Maica Domnului în coate şi genunchi şi se roagă pentru Ţara Făgăraşului”. Iar eu i-am spus: „Vai, Doamne, cum să fim noi aşa de vrednici, noi – nişte păcătoşi, ca să stea Maica Domnului în genunchi să se roage pentru noi!?”. Şi mi-a răspuns: „Ascultă aici, Silvia, la voi e mănăstire la Sâmbăta, se face mănăstire la Bucium, se face la Berivoi, se face la Dejani şi se mai face una… Deasupra la munţii voştri veţi vedea o stea cu coadă. Când o veţi vedea se va întâmpla ceva [atunci a început revoluţia]. Şi tot în Munţii Făgăraşului se va arăta o cruce de stele, iar atunci va mai fi ceva: un eveniment mare. (Toacşe Silvia, Copăcel)

  * „Ne-a mărturisit că nu va mai dura mult timp şi va pleca spre Împărăţia Tatălui Ceresc, dar că va părăsi această lume datorită unui complot mişelesc, al cărui scop va fi acela de a-1 otrăvi. Totuşi, el nu va împiedica aceasta, deoarece atunci misiunea lui spirituală pe pământ va fi deja terminată. Apoi a scos dintr-un cufăr o carte groasă şi foarte uzată, scrisă în greaca veche, care provenea de la sfinţii creştini de la Muntele Athos. „În ea – ne-a spus părintele Arsenie – se găseşte descrierea hidrei cu răsuflarea otrăvitoare, care va urmări prin toate mijloacele să împiedice lumina şi voinţa dumnezeiască… Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi mai ales în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii îşi vor pierde speranţa. Doar cei care îşi vor păstra credinţa adevărată vor fi salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”.
  Apoi, părintele Arsenie a dezvoltat subiectul şi a spus ca această „lucrare diavolească” nu este ceva ce a apărut în vremurile noastre, ci ea durează din antichitate, de mii de ani, pregătind încetul cu încetul terenul pentru lupta finală care se apropie. Planul „lucrării diavoleşti” este minuţios şi, prin puterea banilor şi a viciilor, între care minciuna, prefăcătoria, intriga şi omorul sunt cele mai importante, cei care o săvârşesc au ajuns destul de aproape de ţelul lor principal, care este controlul şi dominarea întregii lumi… Aici, însă, părintele a făcut o afirmaţie neaşteptată, care a avut darul să ne şocheze într-o oarecare măsură. El a spus că, în mod paradoxal şi într-un interval de timp scurt, atenţia lumii se va concentra asupra ţării noastre, datorită schimbărilor extraordinare care vor avea loc şi a semnelor specifice care vor depăşi cu mult puterea limitată de înţelegere a cunoaşterii materialiste”. (Radu Cinamar- Viitor cu cap de mort – în culisele puterii, Editura Daksha)

  * Mi-a mai povestit cineva că Părintele s-a rugat insistent la Dumnezeu pentru americani, să nu-i pedepsească, să-i ierte că şi ei sunt creaţia Lui şi să aibă milă de ei. Şi 1-a dus Dumnezeu pe Părintele Arsenie să vadă ce e pe acolo – prin America – şi a zis Părintele: „Da, Doamne, sunt vrednici de pierzare”. Cum l-a dus? Nu ştiu. Nu cred că l-a dus cu trupul L-a dus cu duhul. Ca urmare a ceea ce a văzut cu duhul, Părintele a pictat la Drăgănescu, deasupra scenei Învierii, mai multe clădiri moderne (turn) în flăcări, reprezentare care ar putea fi profetică (vezi cele două turnuri din „11 septembrie”).
  Prea Sfinţitul Daniil, la înmormântarea PărinteluiArsenie, a spus că ar fi zis Părintele Arsenie aşa: „Vor veni necazuri mai mari decât Munţii Făgăraşului”. Ne-om duce la munţii Făgăraşului şi la dealul Prislopului să se prăvălească peste noi că nu mai putem rezista («Atunci vor începe să spună munţilor: Cădeţi peste noi!, şi dealurilor: Acoperiţi-ne!» – Lc.23, 30). Şi ne-om duce la morminte să iasă afară şi să intrăm noi de vii că nu mai putem rezista.

  * Părintele a iubit mult Munţii Făgăraşului; venea mereu pe la cabana Podragul şi pe la Turnuri. Spunea Părintele: „Munţii Făgărusului şi dealurile Prislopului vă vor acoperi pe voi”.
  Părintele a fost şi este un sfânt între noi. O femeie i-a spus: „Părinte, când o fi la judecată, să ne treci cu grămada”. Părintele a zis zâmbind: „ N-ai spus rău, măi”. A trecut de multe ori pe la noi prin sat. Unii îl cunoşteau, alţii nu-1 cunoşteau, dar Părintele spunea: „Oamenii la voi sunt cam răi, dar totuşi, fac milostenie multă şi asta îi ajută”. (Olimpia Fuciu, Ucea de Sus)

  * Eram cu Părintele Arsenie şi 1-am întrebat: „Ce să facem Părinte, că acum este foarte rău”. Părintele zice: „Va veni şi mai rău”. Zic: „Parcă toate sunt otrăvite. Nici nu ne mai vine să mâncăm”. „Mă, face-ţi semnul sfintei cruci pe tot ce mâncaţi: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De ar fi dat chiar şi cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit”. (Maria Matronea, Sibiu)

  * Zicea Părintele Arsenie, parcă pentru toţi românii: „Îmi pare rău de voi că sunteţi slăbiţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarăşul de drum al fiecăruia, de la naştere până la moarte. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vor lua totul!” (Sora Septimia Măniş, 81 ani, Codlea)

  * Făceam serviciul în Braşov, la uzina Astra. Odată a venit Părintele Arsenie la biserica Blumena (Biserica Sfântului Nicolae din Schei), unde a participat la slujbă. Atunci a spus: „Trebuie să ne întărim spiritualiceşte, că altfel viaţa noastră este moartă, chiar dacă ne merge numele că trăim. Luaţi exemplu de la Ştefan cel Mare, care cu o mână de oameni întăriţi spiritualiceşte, ţinea pe tătari la Nistru şi pe turci la Dunăre”. (Nicolae Streza, 84 ani, Făgăraş)
  Îmi spunea părintele Bunescu că Părintele Arsenie se ducea în miez de noapte la biserică, îngenunchea în întuneric lângă masa sfântului altar şi două-trei ore se ruga pentru poporul român. (Pr. Bunea Victor, Sibiu)

  http://www.arsenieb oca.ro/parintele _marturii_ articole. html

 17. Imi amintesc si acum aceea zi
  Intreg orasul te astepta sa vi
  imi amintesc si acum aceea noapte
  ne-a zguduit pe toti ,cutremurul din 77

 18. Vibraţiile sunt un fel de furnicături care îţi străbat tot corpul. Devii neliniştit şi de multe ori îţi apar imagini în faţa ochilor cu ce urmează să se întâmple. Dacă nu apar imagini,atunci ştii că ceva rău se va întâmpla şi ştii şi când.Eu îl înţeleg pe domnul Istrate şi nu mă îndoiesc de ce spune,pentru că ţi eu trăiesc asemenea lucruri ciudate pentru unii.

 19. admin,daca poti sa ne ajuti s-a blocat si accesul la forum si chat………..poate suntem prea multi utilizatori dar sper sa poti rezolva cumva……..si daca e sa fie ceva urgent sper sa poti vb cu Aleinad
  multumim pentru tot ce faceti pentru noi

  Admin:
  userul liliylory nu are nicio restrictie, poate ca ai nimerit cand a fost cazut serverul

 20. un eveniment deosebit poate fi si o noua iesire in strada a populatiei dar de data asta mai violenta,
  mai ales k in ultima vreme astia tot instiga pe la tv

 21. Si eu am facut testarea si nu se aude nimic , am si flash activex instalat si placa de sunet e on , si tot nu se aude nimic ….

  Admin:
  Incercati si pe MSLI

 22. multumim ca ne tineti la curent cu ce se intampla

 23. Bun am inteles ideea, deci Dl. Istrate ar avea un al 6-lea simt (nu contest aceasta posibilitate). Multi dintre noi simtim si visam uneori lucruri pe care apoi le regasim a doua zi (sau mintea noastra face legatura cu realitatea printr-o rationalizare). Nu neg nici faptul ca poate dansul a afirmat lucruri certe inainte sa se intample. Am inteles ca este ca atunci cand prinzi un post de radio cu bruiaje….. Il dai mai tare si asculti tot ce vine prin el (inclusiv fasaitul ala enervant) doar doar poate prinzi ceva important.

  Cred eu ca ar fi necesar a se clarifica toate aceste lucruri pe prima pagina a blogului pentru cei care ajung prima oara aici si nu il cunosc pe Dl. Istrate sau istoria lui. Pentru ca altfel lumea va fi dezamagita intr-un final – dupa ce o sa stea cu cutremurul la usa o anumita perioada de timp.

 24. http://networkedblogs.com/7qJMJ

 25. AM INCERCAT TOATE POSIBILITATILE,NU SE AUDE SUNETUL,NU INTELEG DE CE.ROG PE CEI CARE AU TESTAT SUNETUL SI S-A AUZIT SA IMI SPUNA SI MIE CUM A REUSIT.MULTUMESC

 26. admin,ce vrea sa insemne ca romania va fi inconjurata de flacari si nu se mai va putea intra in ea,si eu am visat in 92 ca la granitile noastre pica foc cu pucioasa din cer si oamenii fugeau pe unde apucau,apoi se facea intuneric brusc,nu era frig desi nu era vara,era in ajunul sf.mihai si gavril apoi l-am vazut pe iisus venind pe cer cu o cruce mare alba in mana si cu mii de ingeri
  vreau sa mai precizez ca in viitor banii ca si hartie nu mai au valoare si nu ai ce face cu ei.e adevarat ca pe 11 nov ne putem astepta la al 3 razboi mondial?

  Admin:
  Exista mai multe interpretari ale dezastrelor ce se vor abate asupra Romaniei.
  Poate este vorba de atacul nuclear care se va abate asupra Romaniei de care vorbea dnul Istrate.

 27. http://www.sli.123bemyhost.com/

 28. io cred ca pericolul vine acum de la rusii care vor sa ne atace din cauza aburelilor basesciene si a slabiciunii statului roman. au arme cu EMP care ne paralizeaza comunicatiile, internetul, cablul TV, curentul. dar si bombe termobarice “Father of All Bombs” care pulverizeaza juma` de cartier de blocuri.

  Admin:
  Nu cred ca acest lucru se va petrece prea curand. Au utilizat asta si ai vazut ce au patit 😀

 29. Din pacate de ieri nu mai pot intra pe forum la informatii sapatamanale si decodificari deoarece nu mai gasesc rubrica de informatii de pana mai ieri. S-a schimbat ceva la continutul forumului sau am user inactiv?
  Ce ar trebui sa fac ca sa pot accesa din nou toate informatiile? Multumesc frumos.

  Admin:
  da, postati si dvs macar 1 mesaj ca sa evitati astfel de erori

 30. DOAME,CATE MESAJE CARE MAI DE CARE SINISTRE,DE CE NU NE SPUNE D-L ISTRATE MAI MULTE,SIGUR STIE,INCAT SA NU MAI FACEM NOI FEL DE FEL DE SCENARII?

 31. multumesc frumos. Unde sa postez? Pe forum?

  Admin:
  da, pe forum

 32. Va rog sa ne comunicati daca misteriosul dl.PD sau cum il cheama corect , a avut vreun accident?

  Admin:
  Nu

 33. in noaptea asta trebuie sa ples pt 3 zile la Constanta e un sfarsit de saptamana periculos in acea zona?

  Admin:
  daca imi cereti parerea mea: nu cred

 34. Conform unui document secret, Romania va trimite in lupta peste 500.000 de rezervisti, constituiti intr-o Garda nationala * Convocarile au inceput masiv de la 1 septembrie, conform legii 446/2006, pentru asa zise exercitii ” de rutina” * Traian Basescu a anuntat ca in cazul unui razboi cu Iranul, Romania va lua partea Israelului * Ahmadinejad a declarat ca razboiul va izbucni curand. Detalii:
  http://www.agentia.org/anchete/oprea-vrea-sa-convoace-500-000-de-rezervisti-6016.html

 35. mai bine sa ne rugam la dunul Dumnezeu sa ne apere decat sa facem atatea scenari care mai de care mai sinistre.Doamne ajutane si nu ne parasi.

 36. Bubulina , de acel document secret cred ca numai tu ai auzit ! Eu n-am auzit pe nimen sa fie “convocat” .

 37. Va rog mult sa ma iertati pentru greselele comise stau prost cu vederea Multumesc pentru intelegere

 38. am instalat MSLI, am verificat sunetul si se aude perfect, va multumesc, am deschis pertmanent

 39. d-le adm. nu stiu ce s-a intamplat nu pot intra pe forum, am postat in fiecare zi .

  Admin:
  sunteti autentificata? deorece userul nico nu are nicio restrictie

 40. @ ATO
  ESTE PRECIZATA SURSA!Nu este informatia mea!

 41. Va salut,nu imi mai pot accesa contul,am fost plecat 2 luni dar am intrat pe site si pe forum de pe tele onul mobil,faptul ca nu am postat nimic sa fie cauza?

  Admin:
  vad ca nu ai nicio restrictie

 42. Referitor la convocarea de la armata, tocmai am primit de la CMJ Prahova un “Ordin de chemare pentru clarificarea situatiei militare”. Am 43 de ani.

 43. 11 noiembrie 2011, razboiul nuclear

 44. Kein_Elene

  Chiar asa, pe 11 Noiembrie 2o11 ?
  Nici o secunda in plus ?

 45. 11 nov.razboi nuclear in singurul tau neuron

 46. daca apucam razboiul…pana atunci vine cutremurul

 47. 11 nov.inceputul pacii mondiale,inceputul iubirii intre semeni,inceputul unui nou inceput…nu-i mai bine asa kein?

 48. Fabius Maximus

  eSTE O ZI, LUNA SI AN SACRU LA MUSULMANI

 49. @ marius constantin- Stai linistit, nu ti se intampla nimic.Ti se schimba hartia de la livretul militar de la sf.unde ai niste bilete …..!!!!!!!!!!!!!!!!!
  – Nu-ti face griji si nu intra in panica.

 50. Gogoasa asta cu rezervistii este o mare tampenie! Romania este membra NATO si nu face nimic de capul ei in eventualitatea unui conflict . Ca pune spatiul aerian la dispozitie, ca trimite trupe de pace cum a fost in cazul Kosovo…asta este altceva . Am facut armata la Garda Nationala si o sa va anunt daca sunt chemat .

 51. Domnul PD este domnul Patriciu?

 52. Comunitatea internationala trebuie sa se pregateasca pentru a ataca Iranul, daca regimul de la Teheran construieste o bomba nucleara, a spus Tony Blair, intr-un interviu acordat BBC, pentru promovarea cartii sale “A Journey”. Detalii:
  http://www.ziare.com/europa/marea-britanie/blair-trebuie-sa-ne-pregatim-de-razboi-cu-iranul-video-1039233

 53. Doamne ajuta , sper sa nu fie nimic; Stiu ca la nivel national exista grupuri de rugaciune pentru diminuarea si indepartarea cutremurului; Ar fi bine Admin ca cei de pe acest forum in aceasta perioada pe care di. Istrate o prevede periculoasa deci pana in 15 octombrie 2010 sa stabilim o ora spre seara in care in 5 – 10 minute sa ne rugam pentru asta invocand rugaciunea “Tatal nostru”! Ce ziceti despre aceasta idee? Astept propuneri dar trb sa ne miscam repede; Eu cred ca putem diminua sau chiar inlatura acest cutremur; Cu dragoste,

 54. Nici-o rugaciune nu poate preintimpina dezastrele naturale.Putem sa ne rugam pentru iertarea pacatelor, pentru a ne intari dumnezeu sa putem face fata icercarilor de tot felul, sa ne protejeze, dar dezastrele isi vor face oricum treaba , daca asa ne este scris.

 55. daca grupurile de rugaciune puteau rezolva problema japonezii nu mai aveau cutremure

 56. Vulcanul Sinabung din insula indoneziana Sumatra a erupt din nou vineri dimineata, pentru a treia oara in ultima saptamana, aruncand o coloana de lava si cenusa de aproape 3.000 de metri inaltime, cea mai puternica eruptie de pana acum, anunta AFP. Eruptia a inceput la ora locala 4:38 a.m. si a durat 13 minute. Detalii:
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-7753280-vulcanul-sinabung-din-indonezia-erupt-din-nou-vineri-pentru-treia-oara-intr-saptamana.htm

 57. Buna ziua. Referitor la viitorul razboi , in care exista riscul de a fi implicata Romania ( rol de baza de atac ). Planuri de atac asupra Iranului – ( Oplan 1002 – 04 ), existente de ani de zile. Obiective vizate : minele de uraniu ( Saghand ) , laboratoare pentru dioxid de uraniu Ardekan si Bander Abbas ; instalatii de conversie ( Siraz si Isfahan ) , instalatii de imbogatire prin centrifugare ( Natanz ) , compania electrica Kalaye ( Teheran ) , Centrul de Cercetare Nucleara din capitala , centrala atomica de la Bushehr , reactorul de apa grea de la Arak , centrala pilot de imbogatire uraniu de la Lashkar Ab’ad.Baze de atac : Arabia Saudita , portavioanele din zona Golfului Persic , Romania.
  Riposta iraniana – obiective vizate : bazele americane din Qatar , Kuweit , Irak ; orase din Israel : Tel – Aviv , Haifa , Beir – Shiva , reactorul atomic de la Dimona .
  Mijloace iraniene de lovire si riposta : rachetele Shahab 1 , 2 , 3 ( pina la 1300 km , raza de actiune ).
  Cu asemenea forte si tinind cont de interesele Marilor Puteri se poate ajunge la un razboi mondial, purtat cu mijloace nucleare. Problema se pune cind va incepe . Sa ne ajute Dumnezeu sa fie cit mai indepartat momentul. Doar in Cer putem avea nadejdea. Sanatate tuturor.

 58. BUNA ZIUA,E FOARTE TARE SA VEZI ACESTE MESAJE AICI DAR SI CEI CARE URMARESC LA TELEVIZOR LA OTV LA EMISIUNEA LUI TUDOR BARBU.VESTILE SUNT INGROZITOARE PTR TOATA OMENIREA,CEVA SIGUR SE VA INTAMPLA SUNT PREA MULTE SEMNE CARE SE ADEVERESC.AM SA VA SPUN O INTAMPLARE CARE MI SA INTAMPLAT MIE:AM AVUT UN VIS CIUDAT TIMP DE 3 ZILE[tin sa precizez ca asa ceva nu mi sa mai intamplat niciodata sa am acelasi vis 3 zile la rand,am 32 de ani si 2 copii;unu de 7 ani si unu de 11 ani si nu imi arde de glume sau mistouri caci sunt ingrozita pentru ce se va intampla in viitor]SE FACEA CA O PARTE DIN LOCUINTA MEA SA DARAMAT IN URMA UNUI CUTREMUR,SI TOT IN VIS LA TELEVIZOR SE ANUNTA CA VA URMA O REPLICA A CUTREMURULUI PESTE 3 ZILE DAR MULT MAI MARE SI VOR FI MULT MAI MULTE VICTIME IAR RELIEFUL ROMANIEI SE VA SCHIMBA.IN VISUL MEU SE FACEA CA PESTE ACELE 3 ZILE ERA O ZI DE MIERCURI,ACUM TE INTEB PE TINE ADMIN:CREZI CA,CA SE VA INTAMPLA CEVA ZILELE ASTEA PANA MIERCURI?EU STAU LA TARA DAR SOTUL MEU EPLCAT DIN TARA SI TOCMAI DE ASTA IMI E FRICA,CA SUNT DOAR CU,COPII.MULTUMESC FOARTE MULT PTR RASPUNS CU RESPECT DANNIELA.

 59. N-am vrut sa intervin dar vad ca va chinuiti in zadar.Pe 20 decemrie 2012 se intampla un fenomen cu o ciclicitate de aproximativ 25000 de ani.La acea data se vor alinia soarele-Terra si centrul galaxiei.In acel moment datorita gravitatiei atat a soarelui cat si al centrului galaxiei vor avea loc cutremure f.mari daca nu in fiecare zi sigur in fiecare saptamana.95% din cladiri vor fi culcate la pamant,vor fi morti cu miliardele. Nu e vorba de nici un razboi nuclear sau NATO Iran.Acestea sunt niste prostii date publicitatii intentionat ca lumea sa nu afle adevarul.Pana in acel moment puteti sta linistiti nu va fi nici un cutremur major in Romania.Dar totusi trebuie recunoscut ca nu e nimic batut in cuie.

  Admin:
  este posibil ca acest fenomen sa se produca chiar mai devreme

 60. Andra
  cite miliarde!!??
  caci suntem 6 si ceva de toate!

 61. da admin ai dreptate ,se pare ca din aprilie 2011 se vor accentua fenomenele naturale, dar din pacate omenirea nu se va linisti si va urma si razboiul;dar mai este pana atunci se vor intampla mai multe :alegerea unui papa negru, schimbarea secretarului ONU, ETC

 62. pt. Kein_ elene multumiri pt.sli si pt.ce ne mai transmiti.

 63. am citit postarile de mai sus…Cam multi negativisti si amatori la… batut campii !

  Admin ,mai bine zi-ne ceva de OZN-uri 🙂 …si daca tot deschid subiectul asta, poate are cineva cateva poze sau vreun film cu un eveniment OZN spectaculos petrecut pe 01.09.2010 pe cerul Bucurestiului ,pe la ora 21,25 .

 64. eu propun sa ne calmam. daca vine cutremurul, se spune ca e noaptea, la o adancime mare si ca, se va simtii in Bucuresti dar cel mai tare prin Moldova. Ideea e ca, daca ne prinde in blocuri, nu prea avem asa mari sanse, apoi ca la anu va fi razboi nuclear sau pace….e din ce in ce mai rau. Nici nu stiu unde sa emigrez? Am citit acum 2 zile pe o revista de la National Geografic, despre incalzirea globala, am descoperit unele salvari stintifice ce sunt puse in practica, vor sa lase in spatiu niste particole ce sa reflecte razele solare ( implicit sa faca umbra ) dupa modelul eruptiei de vulcan care preceda sadere de temperatura cu 6-10 grade, sau plasare in spatiu a mai multor corpuri cu diametru de 1 milimetru concave cu efect de oglinda, dar e prea scump. Ori cum, SUA si Rusia se joaca cu natura, rusii au pus-o cu padurile ( nu se stie daca au fost americaqniide vina sau altii ). Am doar o rugaminte intrati pe site-ul http://vigilantcitizen.com/ documentati-va, alegeti si sortati pareri din toate partile si creati-va o idee. tot ce sper e sa fim anuntati macar cu 1 zi inainte de un dezastru seismic, natural, biologic etc…tot ce ne spune Ion Istrate ( sau site-ul acesta ) este ceva aproape sigur ce poate fi sau nu. Nici nu pot sa dorm afara doar ca ultimul mesaj spune ca sunt vibratii nesigure sau oscilante…pana pe data de…astept ceva mai concret..sau cat se poate. Tot respectul pt. voi si ADMIN !

  Admin:
  cred ca am scapat > http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=186951

 65. Se pregatesc oamenii din tara de un nou “cutremur?” Iata ce am primit:

  Ne este ruşine şi silă. Dacă sunteţi de acord cu demiterea preşedintelui, semnaţi manifestul lansat de http://www.spunesitu.ro.

 66. ADMIN, ACEST SFARSIT DE SAPTAMANA VA FI LINISTIT?

  Admin:
  cred ca da

 67. STITI D-LE ADMIN CA TURNURILE GEMENE DIN AMERICA AU FOST LOVITE TOT DE AMERICANI SA DEA VINA PE IRAK SA POATA ISCA UN RAZBOI?

 68. http://en.wikipedia.org/wiki/2010_earthquake

  Nu va mai panicati, anul 2010 nu are nimic special fata de alti ani. Ce rost are sa traiesti mai mult daca stai cu frica de cutremur la usa? Lasati frica si traiti clipa.

  “Mai bine o zi vultur decat o viata soricel”

 69. Bunea Victor Andrei

  Nici nu stiu unde sa emigrez?
  UITE AICI: http://www.montreal.ro

 70. Admin,cred ca-ti place sa te joci cu mintile oamenilor tie sau D,lui Istrate ,altfel ai pune si explicatiile sau decodificarile cum le spui tu acestor mesaje,pentru ca vezi lumea a luat-o chiar razna cu fel si fel de presupuneri care mai de care mai sumbre ,de cind citesc si e ceva timp blogul acesta asteptam cutremurul cel mare ,pai, mai, eu stiu ca foarte multi de altfel ca au fost si vor mai fi cutremure mai mari sau mai mici dar asta nu inseamna ca stie cineva cind vor fi ,dar ca e firesc sa fie ,nu e vorba de vreo pedeapsa anume pentru noi,astea sunt legile naturii,nu inteleg de ce trebuie sa fim asa de fatalisti si daca a-ti stii oameni buni cind este ce ati face ?sa nu-mi spune-ti ca fugiti la tara ,sa fim seriosi,mai bine bucurati-va de fiecare dimineata de fiecare frunza colorata in culorile toamnei de copii de batrini de-o floare de viata in general si lasati-l pe DUMNEZEU sa faca ce stie el cu noi nu incercati sa stiti ce el nu a lasat sa stim ,rugati-L doar sa aibe grija de noi si atit si va avea.Iar tu Admin poti sa-i sugerezi D.L Istrate sa citeasca acest mesaj,poate nu o sa mai aiba ginduri atit de sumbre si se va bucura de viata impreuna cu noi atit cit ne va lasa DUMNEZEU !

  Admin:
  Nu se joaca nimeni cu nimeni. E vorba de timpul dnului Istrate
  Si eu gandesc ca tine si eu indemn lumea sa-si traiasca clipa, dar sunt unii cititorii care sunt mai pasionati de acest fenomen fac fel si fel de scenarii, despica firul in 4 , etc. Este o pasiune, eu o asa o consider. Cum unora le place cititul, astrologia, sportul, altora le place sa dezbata pe acest subiect.
  Sa stiti ca nu toata lumea gandeste ca dvs, nu toata lumea e fericita cu ceea ce pe dvs va face fericita… si putem continua la nesfarsit.
  Eu consider ca toti de aici sunt majori si stiu ce e mai bine pt ei, iar cand au nelamuriri ii pot ajuta.

  Ca idee, si cu asta inchei, dnul Istrate daca isi aloca 10-20min pe saptamana acestui subiect e mare lucru, deoarece este fff ocupat cu alte treburi. Dovada, sunt mesajele care uneori ajung cu atat de multa intarziere.
  Un alt argument ar fi: gupurile formate in jurul acestui blog: unii il ovationeaza, unii pun bete in roate, unii fac bascalie….. etc. Ceea ce inseamna ca suntem diferiti, avem gandiri diferite, etc

 71. ADMIN, multumesc pentru raspuns si ma bucur ca si tu gindesti la fel,asa este,nu toti au puterea sa se bucure de viata,s-o priveasca,s-o pretuiasca,s-o traiasca intr-un cuvint ,macar le-am amintit ca au si aceasta varianta in locul fricii vesnice si ucigatoare de cutremure,de razboaie,de incalzirea globala, de bombe atomice ,de molime de etc .

 72. buna seara tuturor
  multumim Admin pt ce faceti pt noi

 73. VIATA ESTE O LUPTA
  DECI,TE LUPTA CU DRAGOSTE DE EA, CU DOR!

 74. In Noua Zeelanda a avut loc un cutremur de peste 7 grade azi 4.09.a.c. a fost aratat la televizor, a facut multe pagube. Oare daca a fost acolo noi Romania am scapat ? de cutremurul mare care era asteptat in preajma sarbatorii Sf. Mari ?

 75. Pt. Ellyssa74:

  http://www.youtube.com/watch?v=aJyOppeKkXE

  http://www.youtube.com/watch?v=h7cvjBViV7g&feature=related

  … mai gasesti tu

 76. Buna seara
  Referitor la data producerii unui seism major in Romania(conform mesajelor Dlui Istrate),va prezint 3 variante

  *Mesaj19.09.97:O voce spune:in anul cu cutremurul in a 250-a(zi),apar fenomene electro-magnetice deosebite,furtuni,ceata de toamna si alte fenomene deosebite.Cutremur!?
  Mesaj27.08.10:O voce anunta spune:atentie la cifra 250!

  Deci:daca pe 7 septembrie au loc fenomene deosebite inseamna ca anul acesta este “anul cu cutremurul”
  Varianta nr.1 20(sambata)Noiembrie
  *Mesaj19.06.77:Marele cutremur se va produce toamna in Noiembrie.
  *Mesaj13.09.01:Se cer date despre cutremur…;am dat data de 20?
  *Mesaj10.11.01:( mesajul este mai lung,va redau esentialul)Dar stiu data cutremurului… .20… apare un beci si fata lui…
  Varianta nr.2 25(luni)Octombrie
  *Mesaj08.09.03:(mesajul este mai lung,va redau esentialul)
  Suna din nou telefonul meu;aud o voce de batrana care ma intreaba:cand vine cutremurul?Eu:in octombrie, cu gandul la anul 2004.
  *Mesaj12.10.01:Cutremur peste…zile…dupa care apare data de 25!
  *Mesaj18.03.02:(mesajul este mai lung, va redau esentialul)
  Lume multa,s-a intamplat un eveniment deosebit,in acest moment aud ovoce spunand:LUNI 25,… .intr-un chenar?
  Varianta nr.3 10(vineri)Septembrie
  *Mesaj20.03.77:Vineri,cutremur;au cazut blocuri mari si mici ca in China.
  Mesaj31.08.10:Eveniment deosebit. …10… Alerta maxima

  08.sep. Nasterea Maicii Domnului
  14.sep. Inaltarea Sfintei Cruci

  *Mesaje din cartea Dlui Istrate “ROMANIA si LUMEA in TIMP”
  (la anexa mesajele sunt in ordine cronologica)

  ACEASTA INTERPRETARE REPREZINTA O OPINIE PERSONALA SI POATE FI GRESITA.

 77. Stefan, nu atiu cum de ai tras acele concluzii.
  Insiruitra de mesaje primite de d-l Istrate de-a lungul timpului, si neconfirmate in mod real,creaza impresia ca d-l Istrate este foarte preocupat de problema cutremurelor si atat.

 78. Buna ziua.As avea si eu o intrebare petru Stefan:de ude stie de aceste variante posibile ale cutremurului?Iar d-voastra Admin sunteti de acord cu aceste posibile variante?multumesc.

  Admin:
  Din punctul meu de vedere orice e posibil si poate, cine stie, se va gasi pe acest blog cineva care sa interpreteze mesaje dnului Istrate in mod corect.
  Pe de alta parte, eu doar pot confirma daca azi sau maine e ceva

 79. stimate Stefan foarte corect cele spuse , am o observatie si anume ceea ce cred eu : daca anul acesta este anul cu cutremurul atunci in a 250-a zi a anului se vor petrece evenimente deosebite adica pe 7 septembrie – inca nu am ajuns in 7 septembrie – sa vedem ce va fi atunci , daca totul va fi normal atunci am scapat in acest an – asta e parerea mea . cu stima Gabi Birta

 80. Ne puteti spue daca weekend-ul asta(azi sau maine)e linistit sau se anunta ceva?

  Admin:
  Nu se anunta un cutremur mare, care sa ne puna vietiile in pericol

 81. A INCEPUT NUMARATOAREA INVERSA 250,249,CE NE PUTETI SPUNE?ASTEPTAM VESTI DE LA D-VOASTRA,MULTUMESC.

  Admin:

  Parerea mea: ca nu se va produce un cutremur important, adica peste 7

 82. MULTUMESC PENTRU RASPUNS,DAR INTELEG PRINTRE RANDURI CA ESTE POSIBIL UN CUTREMUR,NU DEVASTATOR,DAR INCAT SA NA SPERIE PUTIN?

  Admin:
  Posibil. La cum vad eu lucrurile care au la baza mesajele, discutiile cu dnul Istrate – inca nu e vremea pt marele cutremur.

 83. buna zuia,deci cutremur tot va fi in a 250a zi a anului.ce ne puteti spune d-le admin?multumesc.cu respect danniela.

 84. Dar ce anume se va produce?

  Admin:
  Nu stiu, poarte chiar nimic

 85. a venit si a-250-a zi,ei ce sa anunta Admin ?

 86. 8 septembrie reprezinta Nasterea Maicii Domnului, cea care se roaga in permanenta pentru binele intregii omeniri.De ce sa ne gandim la o nenorocire tocmai ianinte de aceasta sarbatoare?
  Sa fim optimisti…si mai ales sa nu ne pierdem credinta!!!
  Romania este ,,Gradina Maicii Domnului” si asta spune mult.

 87. multumesc

 88. http://www.antena3.ro/life-show/bizar/mesaj-codat-al-extraterestilor-descoperit-pe-marte_106527.html

 89. Buna ziua, ne poate spune D-L Istrate ce se intampla la Rosia Montana???????

 90. Presedintele care a spus adevarul.
  http://www.youtube.com/watch?v=R5cjTEhnUYE&feature=related

 91. Da, asa se spune ,ca Romania ar fi Gradina Maicii Domnului,dar Basescu,se straduie sa o transforme in iadul poporului roman.

 92. Dupa atatea scenarii apocaliptice in care mereu se mentioneaza amenintarea unor asteroizi care ar putea lovi Pamantul, canadienii si americanii incep sa puna in aplicare planurile de salvare a planetei. Detalii:
  http://www.ziare.com/magazin/spatiu/ne-va-lovi-un-asteroid-astronautii-se-pregatesc-pentru-el-1040084

 93. Nu stati doar cu gandul la Dumnezeu fara sa reactionati cumva.Inteleg ca in mare parte este suntem un popor ortodox dar ridicati-va putin Iq-ul peste medie.Dupa mine biserica subtil a provocat in timp temeri si omul este prost educat moralmente.Inca de cand este mic i se induc idei stresante despre diavol,tiganu cu sacu,bataia rupta din rai,sarutarea mortului etc.Metode barbare dupa mine si producatoare partial si de schizofrenie.Nu jignesc dar numai ruga nu va ajuta.L-ati auzit pe Barbu la OTV?Cati cred scenariul lui?

 94. POATE ca in a 250-a zi a anului o unda pleaca spre romania si in urmatoarele zile se da o alerta,pentru a ne salva de ceva neplacut?e posibila asa o interpretare?asteptam raspunsuri cu mult interes.

 95. The earthquake that devastated a city in New Zealand tore open a new 11ft faultine in the Earth’s surface.
  The 7.1-magnitude quake which hit Christchurch, the country’s second-largest city, destroyed about 500 buildings and caused an estimated £930million of damage.
  Full story:

  http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1309194/New-Zealand-earthquake-moves-Earths-surface-11ft-right.html

 96. Pentru FLORIAN: Nu prea urmaresc OTVul, asa ca, te rog frumos, spune-mi si mie ce a zis dl.BARBU ?!…

 97. Teama nu apartine omului si nu trebuie sa il defineasca.

  Prefer sa fiu in legatura cu site-ul dumneavoastra si sa recunosc vointa divina, decat sa nu inmultesc darul primit.

  Putem accepta sa respectam Omul din dusmanul nostru, acum, cand viitorul apare atat de invartosat?!

  Pare a fi un examen la care ne prezentam cu lectiile neinvatate…

 98. …Florian… la ce-ti ajuta scenariile pesimiste si fataliste… cred ca, sigur, rugaciunea te va ajuta si daca se intampla scenariul fatalist si daca nu… mai devreme sau mai tarziu fiecare dintre noi trecem dincolo… dar cred ca depinde cum… cu ce bagaj de emotii, ganduri, fapte, invataminte trase in aceasta viata, intr-un cavant spiritualitate… atinsa…
  Numai bine tuturor… si credinta in Sfanta Treime care le stie si le face pe toate…

 99. Va rog spuneti daca astazi 7 septrmbrie sa intiplat ceva deosebit ,daca sa adeverit mesajul domnului istrate .

  Admin:
  1. nu cred ca va fi ceva deosebit
  2. inca nu

 100. O mare parte din analistii militari ai planetei cred ca apropiatul razboi cu Iranul va fi unul de o amploare fara precedent, care ar putea include, din nou, dupa mai bine de o jumatate de secol, armamanetul nuclear. Analistii de la Stratfor considera ca de data aceasta, Rusia nu vamai avea un comportament duplicitar ca pana acum, mai ales in cazul Kosovo – ci va intra de la bun inceput de partea NATO in conflict, mai precis de partea SUA, Marea Britanie si Israel. Detalii:
  http://www.agentia.org/anchete/cateva-luni-pana-la-armaghedon-6094.html

 101. Va recomand tuturor sa vizionati filmul Next (Capcana Viitorului).

  Presupunand ca Dl. Istrate vede franturi dintr-un viitor posibil, restul este doar o fantezie a noastra.
  Citez din ultimele replici:
  “Uite care-i treaba cu viitorul…
  De fiecare datã când te uiþi la el,
  se schimbã,
  Tocmai pentru cã te-ai uitat la el.
  Si asta schimbã absolut tot.”

  As dori tare mult sa stiu daca intr-adevar Dl. Istrate aloca acele minute pentru site-ul acesta in fiecare zi. Am auzit zvonuri despre faptul ca dansul nici macar nu stie ce se petrece aici. Sper sa fie false – dar nu ar strica daca Dl. Istrate ar aparea public si ar confirma faptul ca pe acest site se afla intr-adevar mesajele dumnealui.

  Multumesc.

  Admin:

  Exista un astfel de videoclip. Daca ai indoieli poti sa-l suni.

 102. Daca tot este vorba de DIVINITATE, rog a lectura si nu NUMAI, “Crestinism traditional “de Ewald Frank,
  astept eventuale reactii !

 103. Doamna kein_kleine, va recomand sa studiati cele scrise la adresa care este pe website, despre necesitatea renasterii zalmoxianismului dacic sub o forma noua actualizata care poate fi piatra de temelie a renasterii spiritualitatii intru Dumnezeu-Zalmoxis la noi la romani si apoi la celelalte popoare. Numai astfel se va inchide cercul Istoriei umane pe Terra in sensul relevarii lui Alpha si Omega cel Vesnic…

 104. Imnul Trezirii Neamului Românesc

  S1: Venit-a timpul de trezire.
  În lunga noapte adânciti
  noi am uitat de nemurire.
  Deschideti ochii, vă treziti!
  Refren: Poporul Soarelui revine
  la legea dată de străbuni.
  Sânge de dac ne curge-n vine.
  Suntem un neam de oameni buni.
  S2: Ne ierti Zamolxe, zeu slăvit!
  Duşi de restrişte te-am uitat!
  Dar astăzi ştim c-ai revenit,
  din foc şi piatră ne-ai creat.
  Refren
  S3: Glia română ne e sacră
  ne-a fost lăsată de strămoşi.
  Trăim în vechea noastră vatră,
  noi suntem oamenii frumoşi.
  Refren
  S4: La zei şi zâne-om ridica
  noi vetre, temple şi altare.
  Zamolxe se va bucura!
  Vom şti că sufletul nu moare!
  Refren
  S5: Din rădăcina strămoşească
  ivitu-s-au tulpine noi.
  De-a pururea o să rodească
  în inimi suflet de eroi.
  Refen
  S 6: Lumea va şti că suntem
  drepti.
  Că neamul nostru românesc
  este poporul de-ntelepti.
  Noi suntem cei ce se iubesc!
  Refen
  S7: La timpu-acesta de trezire
  noi vom rămâne înfrătiti
  Cu zei şi zâne-n nemurire!
  Deschideti ochii, vă treziti!

 105. Eu sunt

  Sunt zâmbet de mare
  şi mângâi hotare.
  Sunt ochi de pământ
  şi învăt tăcând.
  Sunt suflare de vânt
  şi-mprăştii cuvânt.
  Sunt piruetă de foc
  şi ard când invoc.
  Sunt pădure de taină
  şi ca veşnică haină
  a măicutei pământ,
  verde crud îmi e sfânt.
  Sunt rază de soare
  pe drumul de vale.
  Sunt dor de lumină
  din marea grădină.
  Sunt arc de culoare
  curcubeu de floare.
  Sunt dansul de fluturi,
  zâmbetul când te bucuri.
  Sunt pană de vultur

  şi-ncerc să mă scutur
  de somnul din mine,
  de norul ce vine.
  Sunt floare de colt
  şi visez să m-agăt
  de stânca din gând
  spre care m-avânt.
  Sunt cuget adânc
  ce-ncerc să cuvânt
  aşa cum e legea,
  aşa cum e sfânt.
  Sunt basm de iubire
  născut din trăire.
  Sunt cuvânt rostit
  din suflet rodit.
  Sunt pace pe nor
  şi zbor de cocor.
  Sunt cupă de zori
  minune din flori.
  Sunt rouă pe nufăr
  şi-aleg să nu sufăr.
  Sunt cetate de dac

  şi lupt să fac pact
  cu lumea din mine
  prin taine divine.
  Sunt susur de ape,
  comori îngropate
  cu zâmbet pe buze
  şi cântec de muze.
  Sunt munte etern,
  o doină ce chem
  mioare din lume
  ce vor să-şi cunune
  zăpada din ele
  cu lumina din stele.
  Sunt clinchet de-argint
  şi pornesc să colind
  în sufletul meu
  sclipiri să aprind.
  Sunt izvor de sperantă
  şi-mplinire în viată,
  căci găsit-am în Mine
  Divinul din Tine.

 106. Renaşterea zamolxianismului din vechea religie a geto-dacilor, atât cât ştim despre ea, nu este posibilă şi nici de dorit. Urmele vechii religii a geto-dacilor există ACUM ŞI AICI cu noi ca religie populară a românilor, aflată în sincretism cu creştinismul ortodox, cu care formează un gen aparte de creştinism, creştinismul ortodox românesc. O conceptualizare a zamolxianismului contemporan nu poate lua decât forma unei noi religii care poate fi numită neozamolxianism. Ceea ce avem astăzi ca religie populară reprezintă stadiul evoluat al vechiului zamolxianism. De aproape 2000 de ani credinta geto-dacilor nu a stagnat, ci a evoluat, existând ca traditie populară. Tocmai aici este marele mister al spiritualitătii românilor: religia strămoşilor nu a pierit, aşa cum s-a întâmplat la alte popoare europene care au fost creştinate, ci a continuat să existe şi să evolueze. Este firesc ca o reconstituire contemporană a zamolxianismului să se facă pe realitatea spirituală a zilei, sufletul neamului românesc, nicidecum pe cea care a existat la timpul geto-dacilor. Prin urmare, o astfel de reînviere nu poate îmbrăca decât o formă nouă. O putem numi neozamolxianism, nu zamolxianism.
  Dumnezeu în esenŃă este transcendent, nimeni nu-L poate accesa direct, ci doar printr-un intermediar, în acest caz, Zamolxe. Personalitatea Mântuitorului Zamolxe este paradigmatică, oferă o cale practică privind mântuirea ce duce la apropierea de Dumnezeu în această lume şi la unirea sufletului omului cu cel al lui Dumnezeu în lumea de după moartea corpului fizic. Se ştie foarte bine de existenŃa credinŃei dacilor în nemurirea sufletului. Zamolxe este Mântuitor deoarece a parcurs calea către Dumnezeu, un drum spiritual pe care ni l-a lasat moştenire nouă, urmaşilor: a fost om obişnuit, apoi căutător spiritual, învătat, ascet, ca apoi să se mântuie mergând la Dumnezeu şi devenind una cu Dumnezeu.
  Conceptia este clară, fără ambiguităti, este vorba de accesul fiecărui om la mântuire, ACUM ŞI AICI, fără să fie nevoie de suferinte în această lume pentru ca să ne calificăm pentru mântuire în lumea cealaltă. Ideea de suferintă terestră pentru a dobândi „comoara”, cum spun creştinii, în lumea de după moarte este puerilă şi exploatatoare. A generat toată obida creştinului care se străduieşte, săracul, să fie cât mai umil aici pe pământ pentru a dobândi mântuirea, dincolo. Din păcate, nici măcar aceasta nu este sigură, deoarece omul trebuie să aştepte învierea de apoi (despre care nimeni nu ştie când va veni), judecata şi verdictul.
  Dar pentru cel care crede în Zamolxe posibilitatea mântuirii există AICI ŞI ACUM, are o rationalitate, elimină exploatarea religioasă şi oferă o soluŃie spirituală tangibilă. Căutarea mântuirii este un efort personal şi nu depinde de plata preotilor şi de victimizarea credulitătii. Preotii decenei au functii de cult, nicidecum de intermediere între om şi Dumnezeu. Credinciosul, deşi poate primi ajutor spiritual de la orice alt om pentru a merge pe calea lui Zamolxe, calea mântuirii, este în esentă singur în atitudinea pe care o are fată de viata-i spirituală. Dacă gândeşte bine, vorbeşte frumos şi este drept, este pe calea cea bună către mântuire. Dacă nu, va trebui să se reîncarneze pentru a relua şi continua periplul spiritual către Dumnezeu. Deci oricine are şanse multiple de a se mântui, nu doar una singură, precum se crede în creştinism.

 107. În momentul în care se va înfiripa clerul neozamolxian, adică clerul deceneu, născut din clerul ortodox creştin românesc, lucrurile pornesc din plin. Reînnoirea spirituală este impetuoasă. Apar templele neozamolxiene, altarele şi vetrele de cult. Artiştii decorează minunat interiorul templelor, iar sculptura altarelor aflate în aer liber, reprezintă chipul lui Zamolxe, Zăul Moş, cum i se spune în popor, şi chipuri de zâne şi zei. Se compun incantatii, cântece specifice despre zeitătile noastre şi credintele spirituale pe care le avem, pe lângă cele deja existente: Ielele, Drăgaicele, Caloianul, Crăciunul, Solomonarii, Paparudele. Toate acestea fac parte din filonul identitar al poporului român.
  Afirmatiile lui Octavian Sărbătoare au creat surpriză printre cei care văd în părintele Arsenie Boca doar pe creştinul ortodox. Dar acesta a văzut pe zamolxianul Arsenie Boca, înteleptul şi ascetul care întruchipează spiritualitatea poporului român în forma ei cea mai înaltă, cea mai pură. Priviti la fotografiile părintelui Arsenie Boca. Nu poartă crucea cu Iisus răstignit ci crucea zamolxiană, cea care are în centru reprezentat soarele printr-un cerc. Octavian Sărbătoare sustine că a primit misiunea de la Dumnezeu să ne prevestească renaşterea neamului românesc prin duhul rugului aprins, rugul lui Zamolxe, chiar dacă părintele Boca nu s-a referit niciodată la Zamolxe. Oamenii pot fi purtători de mesaje de la Dumnezeu fără să-şi dea seama, numai generatiile următoare pot realiza adevărul.
  Şi noi românii suntem astăzi în această situatie, părintele Boca a vestit renaşterea neamului. Afirmatiilor lui Octavian Sărbătoare numai timpul le va dovedi validitatea, aceea de a-l numi pe părintele Boca premergător al neozamolxianismului. El este conducătorul nevăzut al renaşterii noastre. Părintele Arsenie Boca este primul preot deceneu trimis de Dumnezeu ca să ne arate calea focului, iar afirmatia sa „Va lua tara foc din Prislop!” este mesajul de care aveam nevoie ca natie pentru ca să reînviem spiritual. În prezent neozamolxianismul este centrat în jurul acestei idei: vom renaşte din duhul
  rugului aprins, rugul lui Zamolxe, profetit de „sfântul din Carpati”.

 108. pt dl DINU,
  va rog sa-mi dati adresa pt ca imi doresc sa pun si eu o piatra la temelia credintei zalmactice,toate bune,
  va multumesc

 109. Minunata poezia EU SUNT. Si atat de adevarata.

 110. A aparut CARTEA LUI ZAMOLXE, temelie a zamolxianismului modern. http://api.ning.com/files/qdg17JEk3tU4i5C2ZsTJZW96aw8-lc-x-FLyVjfTT1dmdyq0dWjshhyvcrreledoaXPe-CAshM83P4IR2OS4B0pYvj6B4mML/CarteaLuiZamolxesauInteleaptaScripturasauNoulTestamentalDacilor.pdf

Adauga un comentariu

This site is protected by WP-CopyRightPro