May
30
2009

Sambata

Vibratiile sunt in aproprierea punctului critic, dar nu l-a depasit. Este posibil ca in urmatoarele 48ore sa fie un cutremur de maxim 5,8 sau unele mai mici.

Daca vibratiile trec peste 10 sau apare acel BANG (ambele insemnand ca vietiile dvs sunt puse in pericol) va voi anunta.

Comentarile sunt inchise, le voi modera maine.
Aceasta prognoza are la baza cresterea rapida si constanta a vibratiilor in ultimele 48ore. Din pacate include acelasi procente de 50% la  noi/50% la altii , iar ca vibratiile sa scada trebuie sa avem un cutremur de maxim 5,8 grade la noi (in peninsula Balcanica) sau peste 7 in alte tari.

66 Comentarii to “Sambata”

 1. cam tarziu ,dar oricum multumim pt informati

 2. Cum s-a stabilit magnitudinea de 5,8R si nu mai mare ,sa zicem 6,1R?Eu credeam ca lucrati cu vibratii( de la 1 la 10 maxim,or cine stie la ce limita!) ,nu cu magnitudini,deoarece voi folositi metode non-conventionale…

  Si apropo,cel mai important lucru:IN CAZUL IN CARE NU MAI SINTETI IN BUCURESTI,CREDETI CA ADMINISTRATORUL DE SERVER VA MAI FI DISPONIBIL SA POSTEZE ALERTA?Sau poate s-o faca din alt oras?

  Admin:
  Exista cineva de paza

 3. MULTUMIM dle Istrate. O noapte buna tuturor.

 4. @adminacum citeva zile dupa cutremuru cel de 7,1 spuneai ca au scazut vibratiile la 5 ca apoi sa urce din nou la 9,7 ,acum spui ca au crescut iar dar nu au ajuns in punctul critic si ca daca e ceva ne anunti,cind?dupa ce se intimpla? afisarile tale apar dupa ore bune chiar si 12 ore la ce ne mai folosesc atunci,vezi doamne era atentionare 50-50,hai chiar ne crezi copii?
  fa cumva sa apara cel putin postarile tale in timp real ,e pacat sa nedemoralizezi,nu crezi?

 5. Multumim mult Admin, , sanatate tie si dlului Istrate

 6. a si nins in tara cum spunea dl Istrate ca o sa fie la cutremur. E de rau.

 7. Domnul Admin, nu ne mai spuneti nimic in aceasta seara ? Suntem ingrijorati ! Doamne, ajuta !

 8. SEMAFOR PORTOCALIU

  Modificat in data 30 Mai 2009 la ora 22:30 (ora Romaniei):

  Vibratia din Lopatari corespunde fazei de inceput a unui seism. Avem “liniste” in Bisoca si Istrita. Campul magnetic a avut un maxim pe data de 28 si este la limta. In Naruja perturbatia este cea mai mare iar semnalul de infrasunete de aici a inceput sa vibreze. Nu sunt semne pentru producerea unui seism important dar nici conditii pentru modificarea semaforului in “verde”. Mai sunt 8 zile pana la maximul mareelor telurice. Curand vom face o analiza a perioadei trecute de la seismul de 6,3R din Italia pentru a stabili tendintele seismicitatii vrancene. Ne vom intoarce in anul 2004 pentru a compara acea perioada cu cea in care ne aflam. Un seism nu seamana cu altul chiar daca s-a produs in aceeasi zona deoarece falia se modifica dupa fiecare cutremur. Vom analiza si compara “alarme” din anul 2004 cu cele actuale.

 9. Semafor

  In acest moment vibratiile din Lopatari au depasit limita de avertizare. In statiile Bisoca si Naruja se pastreaza starea de “stres”. Inca nu avem confirmarea producerii unui eveniment important pe toate statiile dar zona Naruja – Nereju ramane in atentia noastra. Campul electric din Bucuresti are acum o singura directie spre Vrancea de o amplitudine inca mica. Putem vorbi doar de o initiere a unui nou seism. Seismicitatea regionala este redusa (Bulgaria, Macedonia, Grecia, Turcia, Italia). Numai statia Lopatari impune pastrarea culorii semaforului.

 10. @anka Cand a spus Istrate ca va ninge atunci cand va fi cutremur, ca eu nu imi aduc aminte…Isi aduce cineva aminte?

 11. admin mie imi este frica de mor…pt seara asta ce va fii???raspunde mi te rog

 12. ORA ADMIN… PLS AFISEAZA SI ORA LA CARE POSTEZI!!!

 13. Va multumim, eu si familia mea, pt. ca Dl. ing. Istrate si dvs. Admin sunteti de “Straja Patriei” atat pt. noi cei de aici cat si pt. cei plecati in strainatate. Pentru noi toti reprezentati ‘o gura de oxigen’ necesara si benefica, in ciuda tuturor gurilor rele pe care le mai intalnim aici pe site. Sa va dea Dumnezeu sanatate si sa ne ajute pe noi toti cei buni cat ce mai putin buni… Doamne Ajuta !!!

 14. …”50% la noi/50% la altii” asta am priceput dar “maxim 5,8 grade la noi (in peninsula Balcanica) sau peste 7 in alte tari” asta nu mai inteleg… ma ajuta cineva? Multumesc.

 15. Simate Domnule Istrate, draga Admin,
  Parerea mea este ca in situatii mai deosebite, cum este cea actuala, prezenta Dumneavoastra la calculator si la telefonul mobil ar trebui sa fe mai ritmica si mai deasa.
  Foarte multe persoane din toata tara stau cu sufletul la gura. Au copii mici, sunt dependente de medicamente,locuiesc in cladiri subrede sau le este pur si simplu frica.
  De asemenea, imi amintesc ca Dl.Istrate enunta evenimente care se desfasoara in paralel cu Marele Cutremur, cum sunt comentarii despre MEXIC (!!!), situatia armatei Romane si vizita unui prim-ministru ungur la Arad (Ludovic Orban).
  CE CORELATII POATE STABILI ACUM ??? E METODA INDIRECTA DE IDENTIFICARE IN TIMP !!!
  Asteptam aceste detalii…
  Va multumesc.

 16. PENTRU MARIA GJ.

  Daca nu-ti convine, nu mai vizita acest blog si ramai pe FOTON!!!!!!!!!!

 17. SEMAFOR PORTOCALIU

  Reconfirmare, 09/05/30 ora 19,30 UTC (22:30 ora Romaniei):

  Vibratia din Lopatari corespunde fazei de inceput a unui seism. Avem “liniste” in Bisoca si Istrita. Campul magnetic a avut un maxim pe data de 28 si este la limta. In Naruja perturbatia este cea mai mare iar semnalul de infrasunete de aici a inceput sa vibreze. Nu sunt semne pentru producerea unui seism important dar nici conditii pentru modificarea semaforului in “verde”. Mai sunt 8 zile pana la maximul mareelor telurice. Curand vom face o analiza a perioadei trecute de la seismul de 6,3R din Italia pentru a stabili tendintele seismicitatii vrancene. Ne vom intoarce in anul 2004 pentru a compara acea perioada cu cea in care ne aflam. Un seism nu seamana cu altul chiar daca s-a produs in aceeasi zona deoarece falia se modifica dupa fiecare cutremur. Vom analiza si compara “alarme” din anul 2004 cu cele actuale.

 18. Admin, esti sigur ca atunci cand alerta ta nu contine “dupa parerea dl. Istrate” alertele nu sunt emise de catre tine pe baza informatiilor celor de la Foton? Mie asa mi se pare pt ca ceea ce scri tu este exact ce spun ei dar sub alte cuvinte…

  Parerea mea este ca Dl. Istrate a specificat clar ca te va anunta doar cand este cazul (BANG-ul sau cum ii spui tu) si pana atunci trebuie sa postezi alerte asa ca o faci bazandu-te pe cei de la Foton si pe ultimele sfaturi de la Dl. Istrate.

  Daca ma insel astept argumente si sper sa postezi comment-ul pentru ca toti de aici avem dreptul sa stim adevarul.

 19. Uite admin, ce as posta eu pt maine dupa “metoda” ta fara sa-l deranjez pe Dl. Istrate:

  “Vibratiile sunt tot in apropierea punctului critic (asta pt ca nu te-a sunat inca Dl. Istrate) si in continuare este posibil sa avem un cutremur de maxim 5,8 sau unele mai mici (usor de estimat pe baza semaforului si informatiilor de la foton).

  Daca vibratiile trec peste 10 sau apare acel BANG (ambele insemnand ca vietiile dvs sunt puse in pericol) va voi anunta (VECHEA POVESTE).

  Procentul de 50% la noi 50% la altii se mentine (TOT VECHE POVESTE), iar vibratiile nu pot scadea fara un cutremur de maxim 5,8 grade la noi sau peste 7 in alte tari (cutremurul apare, vibratiile scad si apoi sunt la loc :)…

  Vezi admin? Este usor sa lasi impresia ca ti lumea informata zilnic cand de fapt tu stii adevarul ca te chinuiesti sa ti “activitatea” asteptand sa te sune Dl. Istrate cu vesti reale.

  Daca ai curaj sa postezi si poti sa argumentezi ca ceea ce am scris mai sus nu este adevarat atunci posteaza comment-ul cu o explicatie solida! Altfel o sa fiu sigur ca am avut dreptate si stiu ce am de facut 😉

  Bafta admine!

  Admin:
  Pai asta nu intelegeti voi …. CA NU SE INTAMPLA CEVA PESTE NOAPTE…. De aceea voi modifica sistemul de alertare sub forma unui semafor cu mai multe culori (nu 3 🙂 )

 20. admin ca sa inteleg atentionarile care le dai ,eu ar fi trebuit sa va urmaresc de la inceput,cine a inceput sa viziteze acest site de putin timp,ca si mine,nu poate intelege din mesaje si atentionari cand va fi un cutremur,acum am inteles,trebuie sa urmaresti sirul evenimentelor si al postarilor tale ca sa intelegi ceva,dar cum ramane cei care sunt noi pe aici ca si mine?,eu sunt constienta ca nu poti spune ”azi la ora x va fi cutremur” vad ca trasmiti sub alta forma ,dar multi nu inteleg .multumim si multa sanatate D-mn istrate

 21. Deci am trecut cu bine si aceasta sambata, ma refer la faptul ca acum este ora 4.19 min si am trecut de ora 3 dimineata! Acum am venit de la un botez si sincera sa fiu la ora 3 am stat cu teama! Multumesc admin pentru ca ai postat si in aceasta seara ceva!Somn usor tuturor!

 22. Pentru cei ce nu pot avea acces la semafor :

  SEMAFOR VERDE

  Semafor modificat la 2009/05/31 , ora 05,30 UTC (ora locala 08,30).

  La statia Lopatari nu mai avem perturbatii. Numai campul electric din zona Naruja este activ dar a scazut in intensitate. Campul magnetic din Bisoca oscileaza impreuna cu cel electric. Exista un stres tectonic in zona Naruja – Nereju care nu s-a eliberat. “Urechile” noastre (semnalele de infrasunete sunt captate de senzori asemanatori unor timpane) nu indica producerea unui seism important in urmatoarele ore. Deci, putem schimba culoarea semaforului urmand sa reverificam dupa 6 ore.

 23. semaforul a devenit verde, iar vibratiile sunt in apropierea punctului critic.. 🙂

 24. SEMAFOR VERDE
  La statia Lopatari nu avem perturbatii.Numai cimpul electric din statia Naruja este activ dar a scazut din intensitate.Campul magnetic din Bisoca oscileaza impreuna cu cel electric. Exista un stres tectonic in zona Naruja-Nereju care nu s-a eliberat. “Urechile” noastre (semnalele de infrasunete sunt captate de senzori asemanatori unor timpane) nu indica producerea unui seism important in urmatoarele ore.
  Deci, putem schimba culoarea semaforului urmind sa reverificam dupa 6 ore.
  Semafor modificat:31/05/09 ora 05,30 UTC (ora locala 08,30).
  s-auzim numai de bine din ambele parti.o duminica placuta tuturor.

 25. Admin ce se intampla cu mesajele noastre? De ce nu apar in timp util , macar ca citim ce mai zice unul , altul si tot se mai amelioreaza din tensiunea in care stam. Am avut o noapte agitata si abia asteptam sa se faca dimineata sa vad daca ai mai postat ceva.

  Cum mai sunt vibratiile la acest moment? Dl Istrate ne mai comunica ceva?

  Mult nu mai e pana pe 3 IUNIE ,dar tensiunea in randul oamenilor e mare !!Sa speram ca iesim cu bine din perioada asta …..SAU NU??!!

 26. SEMAFOR VERDE:

  Semafor modificat la 2009/05/31 , ora 05,30 UTC (ora locala 08,30).

  La statia Lopatari nu mai avem perturbatii. Numai campul electric din zona Naruja este activ dar a scazut in intensitate. Campul magnetic din Bisoca oscileaza impreuna cu cel electric. Exista un stres tectonic in zona Naruja – Nereju care nu s-a eliberat. “Urechile” noastre (semnalele de infrasunete sunt captate de senzori asemanatori unor timpane) nu indica producerea unui seism important in urmatoarele ore. Deci, putem schimba culoarea semaforului urmand sa reverificam dupa 6 ore.

 27. multumim domnu istrate ptr informatii va cred pe cuvant si nu m-as mira daca previziunile d-voastra s-ar implini cu mult respect,aditzuk

 28. Pe http://www.fotonsas.ro

  Semafor verde – 6 ore – ultima modificare 8:30 2009/05/31

 29. am impresia ca cei de la institut isi cam bat joc de noi. nu sunt specialista in domeniu,dar imi pun o intrebare logica.de 48 de ore ei anunta ca limitele normale ale precursorilor-infrasunete,unde electromagnetice,etc.-sunt depasite.acum spun ca nivelul acestora a scazut in majoritatea statiilor dar nu dau nici o motivatie a acestui fenomen.acum intreb si eu pe cei care se pricep, cum e posibil sa scada,vazand ca in ultimile ore nu a fost cutremur-chiar si de magnitudine mica-nici la noi,nici in tarile apropiate.cum s-a eliberat ,,energia,,?vibratiile cum sunt?poate ne lumineaza dl.inginer.asa cum am mai spus dansul ramane cel in care ne punem toata speranta.va multumesc.

 30. sambata a fost pe b1 invitat dl.general strainu.cred ca sunteti de acord cu mine ca este un om inteligent si instruit,nu un ageamiu.dansul a povestit ca inainte de cutremurul din 77,securitatea a fost anuntata de iminenta cutremurului de dl. inginer istrate,dar ei nu i-au spus lui ceausescu.cand ceausascu s-a intors in tara dupa producerea seismului si a aflat de anuntul dl.istrate,cei care nu l-au crezut au avut de suferit.pacat ca si autoritatile de acum repeta aceeasi greseala facuta de securitatea de atunci.este o mare prostie ideea cu ,,se creeaza panica si mor mai multi,,.daca se anunta cu 5 minute inainte secreeaza panica si nebunie, dar daca se stie cu 1-5 zile inainte ca e posibil sa apara un cutremur mare,lumea se obisnueste cu ideea si la acel moment isi poat controla reactiile.socul este imens cand nu sti ce se poate intampla si reactia poate fi haotica si distrugatoare.

 31. semaforul e verde,se pare ca am scapat,admin mai suntem in pericol?mai sunt doar 3 zile pana pe 3 iunie

 32. si astazi sunt inchise comntariile?cei de la foton sunt pe verde!sa fi trecut pericolul ,asta a fost tot?ca de ceva zile tot spuneti ca se asteapta un cutremur de 5 grade si nu mai vine !ce se intampla?

 33. Vad ca este liniste pe aici..nici cei de la institut nu ne spun nimic deosebit….asa ca rugati-va la Dumnezeu sa ne ocoleasca luna mai este la sfarsit sarbatrile de paste au trecut…poate cine stie..ce ne mai spui admin?? nimic?

 34. Spunene si noua cine sant astia care asi dau cu parerea despre cutremur? Pe cine sa luam in seama?Cutremurul asta ba vine,ba nu vine….Normal ar trebui sa ne spui numai tu si Dl.Istrate dar din pacate vad ca apar si altii care baga frica in noi.Ne dai un raspuns? Multumim.

 35. Saptamana viitoare pe 8 iunie, in calendarul crestin ortodox sunt Rusaliile sau sarbatoarea Sfintei Treimi, o sarbatoare foarte importanta a crestinatatii, joia trecuta pe 28 mai a fost Inaltarea. Amandoua sarbatorile sunt legate de Iisus Hristos. Iar sambata spre duminica viitoare va fi si luna plina lucru care ar mari sansele producerii unui cutremur important. Sa fie oare sambata despre care vorbea si domnul Istrate? Tu admin ce parere ai? Te rog frumos sa imi postezi comentul daca nu te deranjeaza si daca ai timp 😉

 36. chiar nu mai inteleg nimic!

 37. admin e aceasi situatie de ieri ,sau mai bine?

 38. buna admin

  d-nul Istrate a spus ca dupa 3 iunie iesim din sfera producerii cutremurului, dar dak pana p 3 nu este un cutremur care sa reduca vibratiile??? ce inseamna?? pentru ca energia respectiva nu va fi descarcata si vibratiile vor ramane la nivel ridicat, sincer as dori sa stiu nu pt ca ma tem de cutremur pentru ca noi oricum nu suntem vesnici aici si dak ti ai indeplinit misiunea aici oricum totul se va termina. multu

 39. mai puneti la ora 24:00 update?

 40. Buna ziua,
  sunt dezamagita ca am trimis un comment acum cateva zile pe care nici macar nu l-ati afisat si era un coment util tuturor si din acest motiv ma indoiesc de corectitudinea informarilor dvs.Cred ca vreti sa va faceti doar publicitate pe seama oamenilor speriati.
  Asa ca: LASA-NE, LASA-NE LASA-NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Admin:
  Si tu ? de ce ne vizitezi? Parerile personale nu ne intereseaza daca nu sunt sustinute cu dovezi

 41. Admin, da te rog drumul la mesaje…..pe blog!!

 42. Buna ziua,
  E prea multa liniste – ce se intampla – parca ar fi linistea dinaintea furtunii –
  Nu ne spune nimeni nimic – bine asteptam pana seara cand ne va spune ADMIN ceva – speram ca de bine. Mie cel putin mi s-a facut frica de aceasta liniste. Daca s-ar putea asi da telefon la – acele vibratii – sa le intreb ce mai fac, ne mai tin tensionati mult timp.
  Te asteptam mai pe seara dl. ADMIN sa ne mai spui si noua cum stam cu vibratiile si cu aceste cutremure.

 43. Admin scuze dar poti sa anunti cind postezi pentru data de 31 Mai ? Cred ca a trecut mult timp de la ultimele tale aparitii. inca o data scuze si te asteptam cu informatii noi. Bafta!

 44. As vrea sa ma adresez celor care il “trag la raspundere” pe Admin si DL. Istrate. Nu este normal sa va conduceti viata dupa mesajele ce apar pe acest blog! Noi ceilalti toti citim, dar nu ne ia cu lesin daca nu mai apare ceva timp de 12 ore sau daca avertizarea a avut o eroare. E ca o informatie in plus, atat. Nimic nu e sigur… niciunde. Vreau sa multumesc Dl. Istrate si Admin pt ce fac, multi dintre noi nu cred ca am aloca atat timp si efort.

 45. azi am vazut in reluare o emisiune la canalui b1 tv in care dl. Emil Strainu vorbea despre cutremure si a amintit si de Dl.Istrate si a spus ca nu sunt de neglijat predictiile domnului Istrate – poate nu ar fi rea ideea sa discute Dl.Istrate cu ” nasul ” pentru o emisiune in direct – Cu stima dumneavoastra si D-nului Istrate !!

 46. buna ziua,
  ce noi informatii aveti pt noi? sunt vietile noasre in pericol astazi sau in noaptea asta? va rog raspuns; multumesc mult

 47. mobotix nu mai merge ,admin dabia mai n-e scrie 2 civinte,foton de maine pa,cred ca n-e lasam de sportul asta cu cutremurele

 48. dupa cum spuneam….

 49. CUM POT FACE ROST DE EMISIUNEA DE PE TVRM UNDE A FOST INVITAT IOAN ISTRATE ? VA ROG SA TRANSMITETI UN MESAJ PE BLOG CA POATE CINEVA ARE INREGISTRAREA .
  MULTUMESC ANTICIPAT !

 50. @anka de unde ai mai scos-o si pe asta ca dl istrate a zis ca o sa ninga in tara in perioada premergatoare cutr.? Eu de cand citesc acest blog nu am auzit asa ceva.

 51. Admin, se apropie ziua de 3 iunie, adica iesim din fereastra marelui cutremur. Eu nu inteleg cum vom iesi daca vibratiile domnului Istrate sunt in apropierea punctului critic??? se mentin la fel?

 52. merge semaforul/ indica culoarea galbena – 01.06;2009 ora 21,35

 53. admin ce mai spune dnl istrate ? au mai crescut vibratiile ? asteptam cu sufletul la gura sa ne rasp .multumesc

  Admin:
  Sunt in crestere

 54. ce se intampla?
  nimic nou?
  totul in regula?

 55. @admin fara suparare ,dar crezi ca va continua existenta acestui blog sau mai bine ne anunti sa nu mai pierdem timp pe aici .Ca mesajele nu mai apar ,update f. rar sau f. scurte stiri sau ce mesaje a mai primit domnul istrate ioc ,deci mai bine scrii clar si raspicat daca sa mai asteptam vesti sau nu .multumesc.

  Admin:
  O sa vedem … deocamdata fac modificari majore.

 56. doamneeee pana acum nimic!siteul e in ,,renovari”?

 57. Se pare ca nu mai apare nimic pe aici….sau..nu va mai da voie sa mai scrieti sa ne mai spuneti si noua cate ceva…sau nu va mai intereseaza de noi? Foarte rau pentru ca zeci de mii de oameni si au pus nadejdea in dvs.
  Sa speram ca bunul dumnezeu ne va ajuta si va avea grija de noi si de copii nostri.Chiar cred ca ati inceput sa ne dezamagiti..astazi nici o precizare nici un mesaj?

  Admin:
  Sunt alaturi de voi … dar fac si eu ce pot .

 58. buna seara,
  ce se intampla; ati spus ca astazi veti modera comentariile; ce vesti aveti pt noi? sa ne facem griji pt viata noastra in noaptea asta? va rog din suflet sa vorbiti cu noi…multumesc

 59. eu nu inteleg de ce nu vad mesajele actualizate. ele par postate azi, dar eu le vad abia maine.cum pot sa aflu eu daca e vro alerta sau nu?

 60. Comentarile sunt inchise, le voi modera maine.
  ESTE 10.35 NU APARE NIMIC, SI TACEREA-I UN RASPUNS?? SPER SA NU FIE VALABIL SI-N CAZUL TAU ADMIN
  STIM CA ESTI CA SI NOI CEILALTI O PERSOANA CU ACTIVITATI, RESPONSABILITATI ,DAR O PROPOZITIE PANA LA ORA ASTA CRED CA ERA SUFICIENTA.
  AR FI BINE, SA NU NE LASI ATATEA ORE IN ASTEPTARE , STIIND CA ATATIA OAMENI ITI CITESC ZILNIC COMENTARIILE .

 61. Nici o prognoza pentru seara asta?

 62. e indiferenta cumva?

 63. multumim admin pt informati sanatate tie si D-mn. Istrate

 64. Pentru cine vrea sa vada doar culoarea semaforului (fara text insa) sa dea click pe linkul urmator :
  http://89.43.177.19/smas/pred/semf.jpg
  E doar linkul catre poza pe care o schimba ei mereu si nu are nevoie de user/pass.

 65. Pentru – anka – te rog fi mai explicita in ceea ce ai scris :” a si nins in tara cum spunea dl Istrate ca o sa fie la cutremur” ???!!!
  DE UNDE STII ,UNDE AI CITIT…. DA MAI MULTE DETALII TE ROG .

 66. @ kmy si gymy: Dl. Istrate a spus intr-o emisiune la otv in primavara aceasta ca, cutrmurul va fi intr-o noapte de sambata, intre orele 1 si 3, temperatura va fi in jur de 15 grade si se vede zapada (dar nu foarte multa).
  Corneliu, de ce nu mai postezi nimic? Ne lipsesc comentariile tale.
  Sa auzim numai de bine!

Adauga un comentariu

This site is protected by WP-CopyRightPro