Oct
22
2008

Mesaje februarie-martie 2008

28.02.08. Apare la distanta, in stanga mea dar in fata, un tanar nemultumit. Sta langa o casa care a ars pana-n temelii, a ramas numai scheletul metalic deformat de flacari. El a facut un raport despre acest eveniment; un alt cetatean, mai in varsta, citeste raportul lui.

Evenimentul are loc in Republica Moldova.

28.02.08. Elena Udrea apare avand probleme.

29.02.08. In America de Sud, intr-o zona cu foarte multa iarba si cu copaci rari, verzi, vad la un loc copii de toate culorile: albi, negri, mulatri care participa la un eveniment

01.03.08.Intru intr-o camera mica,unde se afla un fel de masina patrata,inalta,pe care se roteste un disc (C.D),care inregistreaza voci,vad cum urca si coboara un fel de damb,in drepta lui e un difuzor; e intuneric, incerc sa aprind lumina. Pentru aceasta masina trebuie sa ma intalnesc cu un cetatean care sta intr-o vale, departe de mine.

02.03.08.Apare o femeie tanara si cifrele 3+1 cu probleme.Din cauza cifrelor,apare un geamantan negru,langa un bloc inalt.

04.03.08.La Paris,vor avea loc evenimentedeosebite.

05.03.08.Apar intr-un culoar lung,unde pe stanga sunt numai geamuri,eu intru pe stanga, pe o usa,intr-un amfiteatru mare,unde se afla foarte multe scaune,pe foarte multe randuri; sala e goala dar vad in drepta jos, pe primul rand,pe ultimile trei scaune ,trei cetateni cu figuri asiatice (kamikaze). Vine un paznic,ma trage de mana,ma scoate afara si-mi spune :NU E VOIE!

05.03.08.Merg dinspre nord spre sud,pe un bulevard strajuit de blocuri.Merg pe trotuarul din stanga intre doua blocuri, il intalnesc pe presedintele Romaniei Traian Basescu,in mana are un sandwich, il salut si-i spun ceva,el imi raspunde la salut, la despartireimi intinde mana politicos.

06.03.08.Ma aflu intr-o cladire mare inalta ,cu un gol dreptunghiular in mijloc,la ultimul etaj pe latura mica a dreptunghiului, latura rasariteana, am in mana BANII CONSILIULUI EUROPEI. Dintr-un birou din fata mea iese un cetatean,vine la mine sa-i dau bani; eu il intreb cati ,el …facem juma’juma’.

In acest moment primesc un telefon pe mobilul meu, cand il deschid aud doua voci de la doua telefoane diferite, cetateanulnu asteapta sa vorbesc, se intoarce la birou, fara bani.La un telefon parea ca-i vocea lui Gabi Iordan; el ma striga….Ioane,Ioane, de la Viorica Irinescu am trcut la tine….banii?

07.03.08. Intr-o ceata densa, apar multe blocuri si multa lume – barbate, femei, copii dar si cifra 2010. In acest moment ma gandesc la anul 2010, an cu fenomene naturale deosebite.

07.03.08. Vad sanii unei femei tinere de la care doi barbate sug lapte si sange.

09.03.08. Intru intr-un bloc inalt, pe baza unui permis controlat de un politest. Urc scarile la etaj in timp ce doua femei coboara. Ajung la un etaj, pe un hol in dreptunghi, unde un cetatean vrea sa-mi dea un fisic de monede, darn u le primesc. Deschid fereastra, vreau sa sar de la etaj dar fiind prea inalt renunt si cobor scarile.

Cand urc si cobor scarile, pantoful din piciorul drept era sa-l scap, dar il leg cu snurul. La iesire din bloc politistul numi spune nimic, desi ar fi dorit sa-mi spuna ceva.

14.03.08. Ma aflu intr-un autocar, cu doua randuri de scaune, in fundul autocarului sunt niste precupete cu zarzavat de primavara; pe randul din dreapta, in mijloc, langa geam sta Aurora. Autocarul stationeaza, matur resturile de zarzavat si printr-o incapere alaturata unde se aflau niste tigani cu ceva de la un autoturism.Dupa aceea cobor din autocar unde langa trotuar sta o femeie tanara, stau de vorba cu ea, imi iau ramas bun sin e pupam prin aer…

Mesajul se repeat, dar de data asta, femeia imi da o copie dupa cartea de identitate; cand ma uit raman surprins de numarul mare de strazi pe unde a trecut sau a locuit. Imi maid a si o floare.

14.03.08. Aurora imi spune: “Am pus salteaua ortopedica peste rapa …..” Salteaua se sprijinea la mijlocul rapei pe un pisc de pamant. Eu spun: “Trebuie pazita sa nu cada in rapa, sa o asfixieze” .

15.03.08. Eu cobor pe o sosea la vale, in curba din spate ma ajunge o masina neagra, eu sar cand in dreapta cand in stanga drumului la curba san u ma calce masina.

16.03.08. La un eveniment deosebit vad multe lume dar in special barbate.

18.03.08. La Halaresti, deasupra gradinii parintesti, la Toader Toma iese in drum un camion cu 18 tone balastru, iar in gradina apare un copil caruia ar trebui sai faca injectii. In acest moment aud muzica italiana.

21.03.08 Apare in fata mea un document format A4 cu semnaturi. In stanga lui e un tanar imbracat in negru care semneaza un DOCUMENT SEPARATIST. Vad bine semnatura. Incepe cu 30.03.08, litera C….toate semnaturile sunt scrise cu cerneala neagra.

22.03.08. Sora mea Lica, striga la mine: “Ionele! Ionele!..” Eram afara, s-a intamplat ceva, un eveniment. Intru in veranda la tara, apoi in hol, ma gandesc sa intru in dormitorul meu, dar intru in camera unde se afla Aurora si Radu, nepotul meu. Ii vad in pat dormind.

22.03.08. In ceata aud:” dupa 72 de ore se va produce un eveniment deosebit” – cutremur sau altceva.

29.03.08. La o masa lunga, in capul mesei stau in picioare doi cetateni care discuta aprins pe partea laterala a mesei. Eu stau in picioare, cetatenii stau in dreapta mea.

Plec de la masa, parea un camp, ma uit inapoi si…surpriza: unul dintre cetateni se uita dupa mine. Era Calin Popescu Tariceanu, schimbat la fata, palid.

Un comentariu to “Mesaje februarie-martie 2008”

  1. […] Mesajul original este postat aici: http://ioanistrate.ro/mesaje-februarie-martie-2008/ […]

Adauga un comentariu

This site is protected by WP-CopyRightPro