Oct
22
2008

Articol din “Cetatea Literara”

Esenta mai multor mesaje primite in ultimul timp din lumea invizibila de catre domnul Ioan Istrate este ca anii 2006-2007 vor fi marcati de foarte multe probleme sociale, politice, naturale.

Titlul acestei pagini apartine autorului cãrtii „ROMÂNIA SI LUMEA ÎN TIMP – TRECUT, PREZENT SI VIITOR”, inginerul Ioan Istrate. Rapid epuizate din librãrii, primele douã editii ale acestei lucrãri, elaborate cu migala unei cercetãri stiintifice, unicã în literatura „stiinþelor de granitã” din tara noastrã (si printre putinele cunoscute în universalitate), i-au adus autorului o largã audientã, nu întotdeauna corect prezentatã în presã. Permanenta obsesie a cresterii ratingului i-a determinat pe moderatorii unor cunoscute canale de televiziune românesti sã-l invite în repetate rânduri pe domnul Ioan Istrate în diverse emisiuni în direct – urmãrite de milioane de telespectatori – emisiuni reluate, trunchiate, interpretate si rãstãlmãcite în toate felurile, cu frecventã sporitã din toamna anului 2004. „Miza” la public, exploatatã pânã la saturatie de presa vorbitã si scrisã, a constituit-o subiectul asteptatului cutremur devastator, de peste 7 grade pe scara Richter, pe care Ioan Istrate îl comunicã onest cititorilor si tuturor românilor, printre alte mii si mii de comunicãri din lumea imaterialã, accesibile doar autorului. Acest subiect – deseori superficial înteles si chiar tendentios prezentat de confratii din presa scrisã si audiovizualã – i-a adus lui Ioan Istrate renumele nemeritat al unui „ghicitor în stele”, „prezicãtor de dezastre” sau pur si simplu de „cobe”, ridiculizat de unii, satanizat de altii, spre exasperarea oamenilor de bunã credintã.

De fapt , acesta si este scopul cãrtii „ROMÂNIA SI LUMEA ÎN TIMP – TRECUT, PREZENT SI VIITOR” : sã-i învete pe oameni ca trecutul si viitorul ( sunt stari potentiale ;seminte ) care se manifesta acum si aici in prezent sub forma unor fenomene naturale, sociale, economice si politice, pornind de la ideea unanim acceptatã cã o natiune care nu-si cunoaste trecutul si care nu-si exploreaza si nu-si prognozeaza viitorul nu va fi pregatita in fata evenimentelor care vor surveni.
Pe parcursul elaborarii acestor pagini , vã vom prezenta pe larg aceastã unicã si stranie carte, cu o teribilã densitate de informatie, ce nu poate fi (si nu meritã) a fi expediatã în câteva rânduri. Este vorba totusi de peste 650 de pagini, plus ilustratiile.
„STIRI DIN VIITOR” ar fi vrut sã fie, printre proiectele publicistice ale lui Ioan Istrate, un jurnal al mesajelor sale primite de-a lungul anilor, prin ceea ce el numeste atât de frumos „ferestrele timpului”. Rãspundem dorintei si visului acestui bun patriot si autentic crestin, punându-i la dispozitie spatiul virtual al Yahoo 360 dupa inchiderea sitului revistei „CETATEA LITERARÔ, în care sã-si prezinte, periodic, viziunile si interpretarea lor personalã. Unicã prin specificul de a prezenta informatii din lumea imaterialã într-un spaþiu publicistic virtual (internetul), începem astãzi colaborarea noastrã cu unul dintre marii vizionari recunoscuti ai planetei.

Alex.Rudeanu
(Din prezentarea in „CETATEA LITERARA” pe internet)

Adauga un comentariu

This site is protected by WP-CopyRightPro